En trevlig diet för arbetsveckan

Frukost: glass, helst med mandel eller nötter för det nyttiga fettet. Minst en halvliter så du står dig till lunchen. Tant rekommenderar att äta hemma, men om du pendlar med buss eller spårvagn etc så kan man lätt stoppa en sked i fickan och köpa glassen på vägen. Oavsett vilket du väljer så skall glassen vara i en bytta och ätas med sked. Pinnglass ger inte alls den känslan av att man ätit ordentligt. Som dryck till frukosten rekommenderas ljummet kaffe.

Lunch: äggtoddy – för att upprätthålla kolesterolet som är så viktigt för att läka celler. Gärna med en skvätt av cognac eller whisky – för att få en dopaminkick som gör det lättare att gå tillbaka (?) till att jobba efter lunchen. Det är rätt besvärligt och mycket jobb med att laga äggtoddy, så om du inte hinner eller orkar så går det bra att byta lunchen mot glass. Här rekommenderas att du äter någon av Sias halvliterburkar med ägglikör, rom-russin eller punsch-russin.
Till lunchen kan man med fördel dricka lättöl. Vänta med kaffet till efter maten om du äter äggtoddy – annars kan toddyn koagulera i munnen, och då blir det en helt annan maträtt av den.

Middag: dags för dagens varma mål. Mikropopcorn, Gärna light-varianten. Tillagning tar ca 3min 10s i de flesta mikrougnar. Nyare modeller med mer umpf kan dock dra ned tiden till 2min 40s. Servera popcornen i djup tallrik. Det blir ca 3 portioner, och att man “tar om” förstärker känslan av att man ätit ordentligt. Tallriken kan återvändas ett par dagar i rad om man inte orkar diska den.

Med yttersta välbefinnande,
er Tant Tradilalia Trots