Tant Tristiana Tryffels LCHF-recept:

Helstekt kyckling med gräddsås och potatis.

Stek en hel kyckling i en stor gryta. (Om den har en plastpåse med inälvor i magen så bör du ta ut den. Inälvorna lägger du i grytan eller så ger du fan i det och slänger dem.) Mycket smör, salt och peppar. När kycklingen är gyllenbrun överalllt (för att åstadkomma detta så måste du vända kycklingen ibland under stekningen) så häller du på lite lagom vatten (till fotknölarna ungefär). Sätt in grytan med lock (helst ett lock som inte smälter i ugnsvärme) i ugnen som du förvärmt till 175°C.

Nu kan du fastna vid facebook eller pinterest någon timma eller tills det börjar lukta rätt gott. Rusa upp och kolla så att kycklingen inte har stekt torrt.

Skala potatisen. Koka den i klorin i ca 20 min.

Ca 10 minuter innan potatisen är färdig så tar du ut kycklingen, lyfter upp den, sätter själva grytan på en spisplatta och häller i massor av vispgrädde och vispar runt. (Om du vill ha skinnet knaprigt och fint så kan du sätta in kycklingen på en plåt och dra på grillen på högsta.)

Du kan lätt fixa t ex katrinplommon genom att lägga dem torkade i en skål, häll på lite vatten och diskmedel och ställ dem i micron ett par minuter.

Ät så mycket du vill.